Wentelteefjes van mini-croissant met warme appelcompote

Wentelteefjes van mini-croissant met warme appelcompote

Smaakvol ontbijten met Servero

Dit gerecht is niet alleen een traktatie voor de smaakpapillen, maar ook een lust voor het oog. Laat je verleiden door de heerlijke geur en de smaakvolle combinatie van deze wentelteefjes van mini-croissant met warme appelcompote.

Wentelteefjes van mini-croissant met warme appelcompote

Verwen jezelf met een overheerlijk ontbijt of verras je gasten met onze smaakvolle creatie: Wentelteefjes van mini-croissant met warme appelcompote. Dit heerlijke gerecht combineert de knapperigheid van mini-croissants met de zoetheid van een verwarmende appelcompote. Elk hapje zorgt voor een onweerstaanbare smaaksensatie. De mini-croissants worden gedrenkt in een romig beslag en vervolgens goudbruin gebakken, waardoor ze een verrukkelijk krokant laagje krijgen. Het geheel wordt compleet gemaakt met de toevoeging van de warme appelcompote, die een heerlijke zoet-zure smaak en een warme, troostende textuur toevoegt. 

Ingrediënten 
voor 4 personen

  • 4 eetlepels Servero Appelcompote
  • 6 mini afbak croissants
  • 20 g geschaafde amandelen
  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • 1 tl kaneel
  • 2 el roomboter
  • 40 g bruine basterdsuiker

Zo maak je het

  1. Halveer de croissants horizontaal zodat de boven- en onderkant los van elkaar zijn. Rol deze iets platter met behulp van een deegroller.  
  2. Verwarm Servero Appelcompote in een steelpannetje op laag vuur.
  3. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het goudbruin is. Schud uit de pan en houd apart. Klop intussen het ei los samen met de melk en kaneel in een kommetje of diep bord.
  4. Verwarm de boter in de koekenpan. Wentel de croissants door het eimengsel en leg ze in de pan. Schep op iedere croissant een schepje suiker, aan beide zijden tijdens het bakken. Zo karamelliseert de suiker lekker tijdens het bakken. 
  5. Serveer de wentelteefjes met een lekkere schep warme appelcompote en de geschaafde amandelen.